Sabien Clement @ illustrated

Sabien Clement @illustrated

van 18 juli tot 14 november 

Elke drie maanden organiseert Dharts, de interne educatieve dienst, een expo in het hoofdgebouw van het Vormingscentrum Destelheide. Doel is om een kunstzinnig leefklimaat te creëren dat de verblijvende groepen uitdaagt om te reflecteren en te experimenteren met hedendaagse kunst- en cultuuruitingen. In 2011 staat het thema ILLUSTRATED centraal. 

Illustratrice Sabien Clement zal in Destelheide een staalkaart van haar werk ten toon stellen. Verwacht je aan subtiele tekeningen met heel veel kracht, unieke en gedurfde kleurenkeuzes en  eenvoudige maar doordachte composities die je écht raken.

Er is werk te zien uit haar meest recente publicaties. De focus van de expo ligt op het boek: “Aaron Holsters, restauratie van een droom”. Dit bijzondere boek verhaalt over de zoektocht van elke mens naar de volmaakte liefde en de steeds opduikende angst of zo’n liefde wel realiteit kan worden. … Kom zien hoe Sabien datgene in haar tekeningen kan weergeven dat zo moeilijk gezegd of beschreven kan worden.

In het verlengde van deze expo kan er een rondleiding met workshop met Sabien Clement aangevraagd worden. De subsidies voor auteurslezingen van stichting lezen kunnen hiervoor aangewend worden. Sabien geeft uitleg bij haar eigen werk en bij haar illustratie technieken, ze gaat dieper in op de tot stand koming van een boek en organiseert aansluitend een workshop waarin de deelnemers zelf illustratief aan het werk worden gezet. De invulling en de duur van deze workshop kan op maat uitgewerkt worden. Hiervoor kan je contact opnemen met Sabien zelf. 

www.sabienclement.be

Fotoalbum