NIEUW: Mr. Donka en Vexx kleuren Destelheide

Mr Donka - cock au vin

Cock au vin - Mr. Donka

Mr Donka (Anthony Mary °1982 ) is een gedreven jonge man die als autodidact een unieke tekenstijl ontwikkeld heeft. Hij situeert zich op de grens tussen graffiti, urban art en abstracte schilderkunst. Dat hij moeilijk in een hokje te stoppen is bewijzen zijn hoeveelheid collages, assemblages, etsen, schilderijen, beeldhouwwerken, t-shirtprints, stickerkunst en samenwerkingen met andere kunstenaars. Allen heel kleurrijk, met een knipoog naar de actualiteit en de nodige humor. Zijn werk is in Destelheide te zien tot en met juni 2017.

Mr Donka is heel actief op de sociale media. Check zijn instagram en facebook account en volg de maakprocessen van zijn werken via timelapses en making offs. Hij gaat ook regelmatig "collaborations" aan. Hij stuurt een tekening naar een collegakunstenaar die er zijn eigen draai aan geeft. Check instagram met #donkacollab, #donkabachelor, #donkaminibachelor om de resultaten te zien. Lees hier het interview met Mr. Donka.

'collabs' met Mr. Donka

verschillende 'collabs' met Mr. Donka en zijn collega-kunstenaars

En? Al zin om zelf een collaboration op te starten? Mr Donka daagt jou uit om zelf aan het werk te gaan en te reageren op zijn tekeningen.
Hang het op in de hal van Destelheide of post het resultaat op instagram met de hashtags #donkacollab, #donkabachelor, #donkaminibachelor en #destelheide.
Wie weet win je wel een van zijn flashy T-shirts?

Tiger - Vexx Art

tiger doodle - Vexx

Destelheide zet in 2017 extra in op jong talent. We geven een beginnend kunstenaar een heel jaar lang groeikansen, prikkelen hem om nieuw werk te maken, formuleren uitdagingen, bieden een platform om zijn werk te exposeren en integreren hem in het leefklimaat van Destelheide.
De bar van Destelheide wordt in 2017 de biotoop van Vince Okerman om zijn werkproces tentoon te stellen en om het experiment met onze bezoekers aan te gaan. Geniet een jaar lang van onze huisartiest beter gekend op sociale media als Vexx.

Vince (°1998) is al van jongs af aan helemaal gebeten door het tekenen. Bijna dagelijks werkt hij aan zijn illustraties en combineert hij realistische tekeningen met doodles. Vooral sinds hij zijn tekeningen op instagram gooide, is hij een echte hype geworden. Ondertussen heeft hij meer dan 132.000 volgers op instagram en 52.000 subscribers op zijn youtube kanaal. Daarnaast deed hij al tal van commerciële opdrachten voor Fanta, Nike, Mazda enz...

Hier in Destelheide wil Vince zichzelf uitdagen om veel nieuw werk te maken, op groter formaat te gaan werken, en diverse achtergronden uit te proberen (ramen, stickers, t-shirts...)
Lees hier meer over Vexx. Eind 2017 zijn jullie allemaal welkom op de finissage van zijn jaar als huisartiest!