Museum Night Fever Project Villa En Pain!

Zin om een performance te maken in The Great Gatsby stijl? Middenin een prachtig art-déco huis? Ben je tussen 17 en 35 jaar en bezig met theater, dans, muziek, decor, kostuum,…? Dan is het Museum Night Fever project in Destelheide iets voor jou!

Onder de coaching van de Koekelbergse Alliantie van Knutselaars creëren we tijdens een artistieke werkweek een performance die we presenteren voor talrijke bezoekers op de exclusieve museumnacht van Brussel. Deze keer dompelen we ons onder in de tentoonstelling ‘Decor’ getoond in de Villa Empain en maken we onze eigen tableaux vivants. Verwacht je aan levende fonteinen uit wit marmer, een rijkelijk banket met enkel bonen in tomatensaus, een ijssculptuur van een dopkaart, de lindy hop en veel ambiance!

Meer info

De Koekelbergse Alliantie van Knutselaars neemt de coaching op zich. Ze zijn een los-vast verbond van  knutselaars, theatermakers, denkers en andere sjoemelaars. Ze vertrekken vanuit de ervaring om theatrale ficties te installeren in ruimtes. K.A.K. ontstond uit een groep (pas afgestudeerde) RITCS studenten die in 2014 de eerste K.A.K.-sessies organiseerden in  het leegstaande Atheneum van Koekelberg. Ondertussen ontwikkelen ze hun werk verder in dialoog met de bezoekers van het gebouw, met passanten, buurtbewoners en met ‘gewoon’ publiek.

Bekijk hier K.A.K. in actie!

(c) K.A.K. - Raisa Vandamme

We vertrekken van de tentoonstelling ‘Decor’ in de beroemde Villa Empain, een parel van de art-déco-architectuur gerenoveerd door de Boghossianstichting. Als centrum voor kunst en dialoog tussen de Oosterse en Westerse culturen wordt er hier  ingezet op tentoonstellingen, lezingen en internationale ontmoetingen.  De tentoonstelling ‘Decor’ onderzoekt het decoratieve in moderne en hedendaagse kunst. Met o.a. werken van: Andy Warhol, Jeff Koons, Daniel Buren, Marcel Broodthaers, Marcel Broodthaers, Monir Shahroudy Farmanfarmaian, Dominique Gonzalez Foerster en Pierre Huyghe.

Museum Night Fever is het jaarlijks evenement waar vijfentwintig Brusselse musea pronken met hun tentoonstellingen en een éénmalig bijzondere programmatie. Op zaterdag 11 maart 2017 staan de deuren open van 19u-1u voor deze unieke nocturne. Een combinatie van expo, muziek, dans, performance, mode en workshops,… en op het einde nog een knallende afterparty! Een must-go dus!

Een kijkje nemen naar de vorige editie van het Museum Night Fever project? Bekijk het volgende fimpje.

(c) Studio Fiftyfifty
 

Praktisch

Voor wie? Multi-inzetbare creatievelingen tussen 17 en 35 jaar met een passie en ervaring voor theater, dans, muziek, beeldende kunst, decor, kostuum, … 

Wanneer?

Als je graag wil deelnemen, is het belangrijk dat je op al deze data in het voorjaar van 2017 aanwezig kan zijn. 

Artistieke werkweek in vol pension van maandag 27 februari om 9u30 in Destelheide (Dworp) tot vrijdag 3 maart om 17u in de Villa Empain (Brussel)

Repetities in de tentoonstelling op woensdag 8 maart van 18u-21u in de Villa Empain

 - Presentatie tijdens Museum Night Fever op zaterdag 11 maart van 15u tot 01u in de Villa Empain

Kostprijs? 150 euro: overnachtingen en maaltijden in Destelheide inbegrepen.

Inschrijven? Via deze link. Er zijn slechts 15 plaatsen voor dit unieke project, vol is vol!

Alle praktische zaken en voorwaarden vind je hier.

Voor verdere info lees hier het interview met Nicolas (K.A.K.) en Clio (Boghossianstichting - Villa Empain).