luxemburg - Brieven aan doornroosje

Brieven aan Doornroosje is een brievendagboek van Toon Tellegen, 365 brieven van de prins die een jaar lang onderweg is naar Doornroosje.
Doel van zijn reis: haar bevrijden uit een honderdjarige slaap door haar wakker te kussen om daarna samen lang en gelukkig te leven. Maar de prins is een mens die veel twijfelt. Hij is niet alleen op zoek naar het kasteel van Doornroosje, maar ook naar antwoorden op zijn talloze vragen.
Een filosofisch boek over het 'waarom' van de dingen.

Naar aanleiding van ABC 2004 maakt theatergezelschap luxemburg van dit prachtig materiaal een luisterspel. Via de mobiele luister-paal kan je in de maand juli en augustus ook in het Vormingscentrum Destelheide de dagelijkse verzuchtingen van de Prins beluisteren.

Maar er is meer! De prins deelt niet alleen zijn avonturen met al die het horen wil, hij formuleert ook zijn bedenkingen en twijfels. Met affiches en postkaarten stelt P. een aantal vraagtekens bij de dingen des leven.
Via de computers van het Vormingscentrum Destelheide kunnen jongeren online van gedachten wisselen met zanger Frank Vander linden, filosoof Richard Anthone, een aantal gastvedettes en jonge auteurs, theatermakers en iedereen die er zin in heeft.
De resultaten van een jaar lang filosoferen worden door Frank Vander linden verwerkt in een nieuwe song (januari 2006).

Tevens worden er een aantal twijfelvragen van P. ter beschikking gesteld. Een uitgelezen kans om met jongeren even stil te staan bij deze vraagtekens en er - al filosoferend- op hun manier, met hun antwoorden er een uitroepingsteken achter te plaatsen.
In de begeleidersmap vind je meer informatie over het filosoferen met jongeren en opdrachten die daarbij uitgevoerd kunnen worden. Daarnaast kan er bij Dharts extra literatuurmateriaal omtrent filosoferen opgevraagd worden.

Een kans om jongeren (in hun vrije tijd of in hun schooltijd) op een toegankelijke manier aan het denken te zetten.

Een productie van luxemburg en Manoe Frateur, Geert Chatrou, Rob Acket en Karel Marynissen.
In samenwerking met ABC 2004, Klara, Openbare Bibliotheken Stad Antwerpen, Creatief Schrijven, NOK en met de steun van de Vlaamse Overheid.