GROUNDWORK 2018

You've got the ideas

We 've got the tools

Let's do some

GROUNDWORK

GROUNDWORK

= een werkweek voor jonge selfamde artiesten die op zoek zijn naar tools om hun werk te professionaliseren.

Eén week lang schaven 28 performers uit binnen- én buitenland aan hun oeuvre onder begeleiding van coaches Cindy Claes en Yves Ruth. Er wordt kennis uitgewisseld en samen gesleuteld aan een nieuwe (bewegings-) woordenschat om de professionalisering van de urban scene vorm te geven.

Dit initiatief ontwikkelde Destelheide & Hanenbos in nauwe samenwerking met Timiss, een Brussels platform voor jonge urban artiesten. Youness en Mouss van Timiss zijn geen onbekenden voor Destelheide: zij begeleidden hier reeds hun eigen danskamp en resideerden hier als Artiesten in Huis. Samen met hen zochten we naar een manier om het stedelijke talent, dat dankzij onze Brusselwerking en uw bijdrage steeds meer in Destelheide een artistieke thuis vond, op een duurzame manier te ondersteunen. Hoe de samenwerking verlopen is en wat de ideeën en doelen van deze werkweek zijn kan je trouwens lezen in ons magazine via deze link.

“Destelheide is een ander universum, hier voelen we ons creatief vrij.” — Youness

“In Destelheide krijgen we toegang tot professionele zalen, met mensen die ons respecteren en ons erkennen als kunstenaars. Dat is voor ons van onschatbare waarde.” — Mouss

 

Volg het verloop van deze week via onze sociale media: instagram of facebook,

of kom op 2/11 naar Destelheide en maak het live mee.
De deelnemers stellen die avond van 19u tot 21u de resultaten van hun werkweek voor tijdens een “work in progress” in Zaal de Put in Destelheide.
Meer info over dit event vind je hier.