Expo Gino Rizzi

maandag, 17 juli, 2017 - 19:30 tot zaterdag, 16 september, 2017 - 17:00

Gino Rizzi gebruikt gerecycleerd plastic voor het maken van sculpturen en installaties. Hij transformeert dit in op de natuur geïnspireerde vormen en organismen. Dit levert zinnenprikkelende werken op die tegelijkertijd de discussie aanzwengelt over de overdaad van plastic in onze samenleving. Lees hier het interview met Gino Rizzi.

In de zomer van 2017 presenteert Gino Rizzi in Destelheide zijn werk in de tentoonstelling "Een wereld zonder ons". De titel van de expositie is gebaseerd op een boek van Alan Weisman. Daarin beschrijft hij wat er van onze wereld zou worden als de mens van de ene op de andere dag niet meer aanwezig is. De beelden die dit bij Gino oproept, verwerkt hij tot sculpturen die uit een andere wereld lijken te komen, soms met een duister randje.
Terwijl de expositie loopt zal Gino regelmatig terugkeren om nieuw werk op locatie te maken. Er is ook de mogelijkheid om in groep deel te nemen aan een aantal 'performance producties' en zo mee te helpen aan een nieuwe installatie.

Een gratis rondleiding bij de expo of een aansluitende workshop met de kunstenaar kan aangevraagd worden bij Dharts: lies.jacob@destelheide.be

WANNEER?
van 26 juni t/m 16 september 2017

WAAR?
Inkomhal Destelheide
Destelheidestraat 66
1653 Dworp

MEER INFO?
www.destelheide.be/een-wereld-zonder-ons-gino-rizzi/
www.ginorizzi.com