AiH TG Vagevuur

vrijdag, 23 november, 2018 - 10:00 tot dinsdag, 27 november, 2018 - 17:00

Aan welk project komen jullie hier in Destelheide werken?

Peter Spaepen en ikzelf (Koen Boesman) komen met TG Vagevuur & Brussels Experimental de laatste hand leggen aan onze nieuwe muziektheatervoorstelling (ook wel 'duikbootopera') UB-29. Daarin volgen we de laatste uren van de bemanning van de gelijknamige duikboot die in 1917 zonk voor de kust van Oostende. 3 acteurs en een 10-koppig koor vertolken de teksten die 13 auteurs in de mond van de personages hebben gelegd.

Wat is je favoriete plek in Destelheide en waarom?

Oei. Er zijn zoveel plekken, waar zoveel verhalen aan vast hangen. Ik zou kunnen zeggen de bar, of de zwevende vloer van de danszaal, maar ik denk toch eenvoudigweg aan de inkomhal. Het is deé plek waar iedereen ooit zijn eerste voet in Destelheide heeft gezet. De rode zeteltjes waarin je eerst vol verwachting en spanning zit en dan uiteindelijk uitgeput maar voldaan. Al dwaal ik ook altijd graag in de gangen en over de trappen van Destelheide. Momenten van stilte en de echo van je eigen voetstappen tussen al het intensieve werken door.

In oktober komt het dansgezelschap A For Fake op residentie. Hebben jullie een inspiratie-tip voor hen?

Amai. Een moeilijke vraag. Concreet liep ik deze zomer min of meer toevallig de fototentoonstelling 'The Family of Man', samengesteld door Edward STeichen in Clervaux (Luxemburg), binnen. Dat vat het wel samen.