Projecten 2014

We realiseerden al heel wat Brusselse samenwerkingsprojecten in het eerste jaar van onze Brussel-werking. Hier een overzicht!

Fanfakids: artistiek kamp

In de krokusvakantie waren vijftien Fanfakids van D'Broej Centrum West bij ons te gast. Naast hun eigen activiteiten organiseerden we voor hen twee workshops rond de grote Mumobox-installaties van Kamo vzw, een bezoek aan onze expo en twee concerten die de jonge kinderen speelden voor crefi en VDS!

 

Expo en masterclass Rosas

Rosas kwam in de zomer van 2014 naar Destelheide! In het kader van ons dansfilmjaar MOVIEMENTS organiseerden we een tentoonstelling en een masterclass over Rosas. 

 

K-Team: workshop

Het jongerenteam van het Kaaitheater kwam een weekend naar Destelheide en voor hen organiseerden we een Rosas-workshop met danseres Anneleen Keppens en een bezoek aan de expo!

 

RITS regiestudenten

De tweedejaars regiestudenten van het RITS kwamen twee weken aan hun eigen creaties werken in Destelheide. Ze gaven ook een opwarming aan de jongeren van het Sint-Jan Berchmanscollege en toonden hun work in progress aan deze studenten!

 

Sint-Jan Berchmanscollege

Een klas zesdejaars van het Sint-Jan Berchmanscollege kwam op bezinning in Destelheide en vulde die erg artistiek in! Ze kregen een rondleiding in onze expo, zagen een try-out van de Brusselse circusartiesten in huis Cie RuspaRocket, kregen een theateropwarming van de RITS regiestudenten waaraan ze achteraf ook feednack geven (heerlijk peer 2 peer!) en mochten na de dansworkshop van Mooss ook naar de toonmomenten van de RITS-studenten gaan kijken.

 

D'Broej Centrum West: artistiek kamp

Voor de kids van D'Broej Centrum West organiseerden we tijdens de herfstvakantie een artistieke week vol workshops en activiteiten waarin ze: een speelse rondleiding kregen in onze expo Out of Balance, plastic poppen maakten van hun lichamen (met Quintijn & Aline), werkten rond massage en beweging (met Katrien Oosterlinck), audiovisueel circus ontdekten (met Jacob Rosseel & Artforum), een hiphoples én een showcase kregen van Puzzel B!

 

Puzzel B

De negen dansers van Puzzel B (een project van Zinnema) uit Brussel, Londen en Jamaïca(!) maakten vorig jaar een succesvolle hiphoptheaterproductie met Cindy Claes en zijn nu klaar om zelf te choreograferen. Wij nodigden hen tijdens de herfstvakantie in residentie uit en empowerden hen met: workshops van Ricardo Ambrozio, Quintijn Ketels en Katja Pire, danscoaching door Luke Jessop (Stromae, Ultima Vez...) en theatercoaching door Pitcho (KVS...).

En nog het mooist van al: de droom van de 17-jarige Jimmy kwam uit toen hij voor het eerst les mocht geven in Destelheide aan de kids van D'Broej Centrum West en hij meteen gevraagd werd om dit iedere week te komen doen voor hen! #DestelheideVerbindt

 

Masterclass David Hernandez

Van 28 tot 30 december ging topchoreograaf David Hernandez (Rosas, Trisha Brown...) met zo'n 20 enthousiaste dansjongeren aan de slag rond muzikaliteit in dans. Ze werkten rond compositie en creëerden eigen bewegingsmateriaal. Dit alles presenteerden ze in een toonmoment aan een groep jongeren van Crefi die tegelijkertijd in Destelheide verbleven. Deze dansdriedaagse kaderde in het MOVIEMENTS-dansfilmjaar van Destelheide en de 6x6 jongerenweekends van Cacao Bleu.